Hypnos är ett helt
naturligt tillstånd

Där vi befinner oss flera gånger varje dag

Hypnos är ett tillstånd alla människor har erfarenhet av

Ordet hypnos kan låta mystiskt och annorlunda, men i själva verket är det ett tillstånd vi befinner oss i flera gånger varje dag. Det är samma tillstånd som när vi dagdrömmer, lever oss in i en bra bok eller film. Eller efter att vi kört på vägen en stund och helt plötsligt börjar funderar på hur vi kom fram. Genom att det är ett naturligt tillstånd och vi alltid är fullt medvetna om vad som sker, går det inte att bli hypnotiserad mot sin vilja.

Så fungerar hypnos

Allt vi varit med om och allt vi lärt oss, bär vi med oss genom livet. I vissa fall har vi lärt fel och behöver lära om och lära rätt. Men det kan vara svårt att få till den nya förändringen när vårt logiska, medvetna jag kritiserar. Därför behöver vi nå vårt undermedvetna sinne där förändring av känslor och beteenden lättare får fäste. Med hjälp av hypnos och det avslappnade tillstånd som det medför, kan vi med hjälp av fantasin fokusera på förändringen vi vill uppnå, utan att stå i vägen för oss själva.

Så effektiva är de olika terapiformerna

Enligt en studie i behandling av emotionella/mentala symtom av Alfred A Barrios som publicerats i bl.a. Psychotherapy Magasin och Amerikan Health Magazine är effekten av de olika terapiformerna:
– Psychoanalysis (psykoanalys): 38% återhämtning efter 600 sessioner
– Behavior therapy (KBT): 72% återhämtning efter 22 sessioner
– HypnoTherapy (Hypnos): 93% återhämtning efter 6 sessioner